Ege Postası
Geri

Müzisyenlerden  ‘gece 24.00 yasağına’ tepki: Eylem planı masada

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısının ardından koronavirüse karşı mücadele kapsamında alınan kararları açıklarken kısıtlamaların kalktığını ifade etmiş ancak müzikli eğlence mekanlarına gece 24.00 kısıtlaması olduğunu duyurmuştu. Karar, sanatçılar başta olmak üzere kamuoyunda büyük tepki toplarken İzmir Müzisyenler Derneği Oktay Çaparoğlu, kararın vatandaşların yaşam tarzına müdahale olduğunu söyledi. Eğlence sektörü çalışanlarının ötekileştirildiğini ifade eden Başkan Çaparoğlu, duruma kayıtsız kalmayacakları mesajını verdi ve “İlerleyen günlerde bir eylem planı da gündeme gelebilir. Bu konuyu da değerlendiriyoruz” dedi.
Müzisyenlerden  ‘gece 24.00 yasağına’ tepki: Eylem planı masada
Haberler / İzmir
22 Haziran 2021 Salı 11:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Türkiye’nin 1,5 yıldan uzun bir süredir mücadele ettiği koronavirüsle mücadelede ilk kez ‘tam açılma’ dönemine geçildi. Tam kapanmanın ardından aşılama faaliyetlerinin de etkisiyle vaka sayılarında istikrar yakalanırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısının ardından alınan yeni kararları açıkladı.

Bu kapsamda; uzun süredir uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları, saat kısıtlamaları ve toplu taşımadaki yaş sınırlaması da kaldırıldı. Öte yandan kamu kurumlarında uzun süredir uygulanan esnek mesai saatleri de kaldırılarak kamu çalışanlarının mesai saatleri normal rutinine oturtuldu. 

Salgınla mücadele kapsamında alınan tüm yasaklar kalkarken müzikli eğlence mekanlarına saat 24.00 kısıtlaması getirilmesi ise dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuya ilişkin “Müzikle ilgili sınırlamayı daha ileri bir saat olan 24.00'e çekiyoruz. Kusura bakmasınlar. Gece, kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur" sözleri ise sanatçılar başta olmak üzere muhalefet ve kamuoyundan büyük tepki gördü. 

Müzikli eğlence mekanlarındaki kısıtlamayı değerlendiren İzmir Müzisyenler Derneği Oktay Çaparoğlu, alınan kararın insanların yaşam tarzlarına müdahale olduğunun altını çizerken yaklaşık 1,5 yıldır işsiz kalan eğlence sektörü çalışanlarının ekonomik durumlarının gözardı edildiğini söyledi. 

“MÜZİSYENLER HEDEF HALİNE GETİRİLİYOR”

Eğlence sektörü çalışanlarının uzun süredir işsiz olduğunu ve bu durumun ekonomik olarak büyük bir darbe vurduğuna dikkat çeken Başkan Çaparoğlu, kararla birlikte eğlence sektörü çalışanlarının ötekileştirildiğini belirtti ve “1,5 yıldır yasak olan müzik kapalı olan mekanlar işsiz kalan sanatçılar düşünüldüğünde bu söylemlerle toplumu kutuplaştırmaktan, farklı hayat tarzlarını şeytanlaştırmaktan ve birbirine nefretle bakar hale getirmekten başka hiçbir işe yaramayan bu söylem ve tavrı tehlikeli buluyoruz. Resmen müzisyenler hedef haline getiriliyor. ‘Canlı müzik yapma’ deniliyor. Müzikten ekmeğimizi kazanmamız tehdit ve siyasal erkin karşısında durduğu bir şey olarak görülüyor. Saat 24:00 sınırlaması mevcut şartlarda müzisyenlerin de eğlence sektörünün de sorunlarını çözmekten uzak zorlama bir karardır. Eğlence sektörü ve bu sektörde hizmet üretenler, hizmet satın alanlar ötekileştiriliyor” dedi.

“RAHATSIZIZ VE KUSURA BAKIYORUZ”

Alınan kararın vatandaşların yaşam hakkına müdahale olduğunun altını çizen Başkan Çaparoğlu, iktidara ötekileştirici tavrının son bulması çağrısında bulundu ve “Pandemi sürecinin bedeli eğlence, kültür ve sanat sektörüne en ağır şekilde ödetildi. 1.5 yıldır mekanlar kapalı, müzisyenler işsiz. Bu yasakların temelinde yatan şey pandemiyi fırsat bilerek farklı yaşam tarzlarının baskılanmasıdır. Toplumu kutuplaştırmaktan, farklı hayat tarzlarını şeytanlaştırmaktan ve birbirine nefretle bakar hale getirmekten başka hiçbir işe yaramayan bu söylem ve tavrı tehlikeli buluyoruz. Bundan rahatsızız ve kusura bakıyoruz. İnsanların yaşam tarzlarına, giyimine, kuşamına, içkisine, inancına, kimsenin karışma hakkı yok. Bu konularda devlet yönetenlerin konuşma hakları yok. Her yurttaş bu ülkenin onurlu bir ferdidir. Haklarıyla, insanca yaşamalıdır. İnsanları birbirine karşı kışkırtan gerilim siyasetine, kutuplaştıran, ayrıştıran nefret dolu söylemlere, Farklı kimlik, düşünce ve yaşam tarzlarına tahammülsüzlüğe, kültüre, sanata, bilime, akademiye karşı düşmanca tutuma, her türden ötekileştiren ve düşmanlaştıran politikalara, kadın düşmanı, cinsiyetçi, eril tahakkümden beslenen zorbalığa, artık katlanamıyoruz! Devlet ve seçilmişlerin görevi ayrım yapmadan bütün yurttaşlara adil, demokratik, eşitlikçi ve özgürlükçü bir temelde hizmet sunmaktır.  Ötesi despotluğa girer. Siyasal iktidarı bir an önce insanları kutuplaştıran, kesimler arasında nefret duvarları ören, ayrıştıran, ötekileştiren söylem ve politikalardan vazgeçmeye çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

DERNEKTEN VATANDAŞLARA ÇAĞRI

İzmir Müzisyenler Derneği’nin karara dikkat çekmek için kampanya başlattığını iade eden Başkan Çaparoğlu, “Vatandaşlarımız şarkılarını kaydedip derneğimizi etiketleyek sosyal medya hesaplarında paylaşsınlar. Sesimizi bu şekilde yükseltelim. Bunun yanında ilerleyen günlerde bir eylem planı da gündeme gelebilir. Bu konuyu da değerlendiriyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası